Bergen Ateliergruppe inviterte 3. og 4. desember 2009 billedkunstnerne i Bergen til workshop for å diskutere mulighetene for en fremtidig samtidskunstbiennale i Bergen, biennalen som konsept, mulige fremtidige scenarier i kunstnerbyen Bergen, og vår rolle som kunstnere i dette. Målet med workshopen var å fortsette diskusjonen om Bergen skal ha en kunstbiennale eller ikke, om hva rollen til de Bergensbaserte kunstnerne skal være i et slikt prosjekt, samt å gi diskusjonen et konkret utfall. Denne bloggen er det direkte utfallet av workshopen, og et sted hvor debatten tas videre.

torsdag 7. januar 2010

Biennaleworkshop på Dokken 3. og 4. desember 2009


Bergen Ateliergruppe inviterte 3. og 4. desember 2009 billedkunstnerne i Bergen til workshop for å diskutere mulighetene for en fremtidig samtidskunstbiennale i Bergen, biennalen som konsept, mulige fremtidige scenarier i kunstnerbyen Bergen, og vår rolle som kunstnere i dette.

PROGRAM
Torsdag 3.desember 17.00-21.00
17.00 Oppmøte ved port inn til Dokkeskjærskaien
17.30 Kunstbyen Bergen: Kartlegging og scenarioer
19.00 Brainstorming / Diskusjon

Fredag 4.desember 10.00-18.00
10.00 Oppmøte ved port
10.30 Oppvarming / Intro
11.00 Arbeid i grupper
13.00 Felles lunsj
14.00 Fortsatt arbeid i grupper
16.30 Presentasjon av arbeid
17.45 Oppsummering

Målet med workshopen var å fortsette diskusjonen om Bergen skal ha en kunstbiennale eller ikke, om hva rollen til de Bergensbaserte kunstnerne skal være i et slikt prosjekt, samt å gi diskusjonen et konkret utfall.

Héctor Piña Barrios introduserte "Kunstbyen Bergen: en Kartlegging og scenarier " som et utgangspunkt for en fellesdiskusjon på torsdag. Fellesdiskusjonen gav grunnlag for den videre jobbingen i mindre grupper på fredagen. Tre grupper arbeidet med tre ulike biennalescenarier. Her er det viktig å presisere at scenarioer i denne sammenhengen ble brukt som en arbeidsmetode for å tenke fremover. De tre forslagene tar utgangspunkt i forskjellige tenkte situasjoner for en biennale, med fokus på kunstnerens rolle. Disse er ”Tenkning rundt en tradisjonell biennale”, ”Four Crop Rotation” og ”Hordalands-biennalen”. Denne bloggen er det direkte utfallet av workshopen, og et sted hvor debatten kan tas videre.

Torsdagens deltagere var Eva Ljosvoll, Svein Møxvold, Héctor Piña Barrios, Kirsti van Hoegee, Linda Rogn, Malin Lennström-Örtwall, Åse Løvgren, Trudi Jæger, Anne Marte Dyvi, Åse Eriksen, David A. Rios, Sarah Jost, Anngjerd Rustad,
Ragnhild Ohma, Roger Gjerstad, Adriana Alves, Lisa Him-Jensen, Anna Christina Lorenzen, Vilde Salhus Røed.

Fredagens deltagere var Eva Ljosvoll, Svein Møxvold, Héctor Piña Barrios, Kirsti van Hoegee, Linda Rogn, Malin Lennström-Örtwall, Anngjerd Rustad,
Ragnhild Ohma, Roger Gjerstad, Adriana Alves, Vilde Salhus Røed, Sarah Jost.

Workshopen ble initiert og arrangert av Héctor Piña Barrios, Kirsti van Hoegee, Malin Lennström-Örtwall, Linda Rogn og Vilde Salhus Røed.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar