Bergen Ateliergruppe inviterte 3. og 4. desember 2009 billedkunstnerne i Bergen til workshop for å diskutere mulighetene for en fremtidig samtidskunstbiennale i Bergen, biennalen som konsept, mulige fremtidige scenarier i kunstnerbyen Bergen, og vår rolle som kunstnere i dette. Målet med workshopen var å fortsette diskusjonen om Bergen skal ha en kunstbiennale eller ikke, om hva rollen til de Bergensbaserte kunstnerne skal være i et slikt prosjekt, samt å gi diskusjonen et konkret utfall. Denne bloggen er det direkte utfallet av workshopen, og et sted hvor debatten tas videre.

fredag 23. april 2010

Bergen Kommune: Vil gjøre Biennale til Triennale

Byrådet ønsker nå å sette av midler til en triennale for samtidskunst i Bergen, med sikte på første arrangement i 2013. Etter innspill fra fagmiljøene, anbefales det at man har hovedarrangementet hvert tredje år og kan bruke de påfølgende årene til faglig fordypning og mindre arrangementer.


Byrådet mener Bergen savner en større markering for samtidskunstfeltet og er villig til å satse 4 miljoner i året, hvis det kommer penger fra Kulturdepartementet.


De legger og planer for en uavhengig organisasjon i form av et aksjeselskap som bør etableres i løpet av 2010, hvor av Bergen Kommune bør eie 51%. Triennalens styre bør både være internasjonalt, nasjonalt og lokalt representert.


Saken skal videre til behandling i komité og bystyre.


Les mer på kommunens websider.

1 kommentar: